4.6.21 päivitetyt ohjeet

 

1.12.20 annetut ohjeet pysyvät voimassa 30.6.21 asti

Tosin erityisesti siunaustilaisuuksissa otetaan huomioon sielunhoidollinen harkinta lähiomaisten suhteen. Ulkotiloissa voi kokoontua 50 henkilöä, mutta sisätiloissa maksimi on edelleen 10 henkilöä.

 

1.12.20 päivitetyt ohjeet

 

Koronaviruksen aiheuttamat toimet Humppilan seurakunnassa1.12.20 alkaen

 

Pahentuneen korona-tilanteen vuoksi normaalia viikoittaista ryhmätoimintaa ei järjestetä Humppilan seurakunnassa ja jumalanpalvelukset lähetetään striimattuina. Seurakunnallisia tilaisuuksia koskee maksimissaan 10 hengen kokoontumisrajoitus.

 

Apua ja tukea: Kaikki seurakunnan työntekijät ovat apunasi ja tukenasi, kun kaipaat kuuntelijaa. Kirkkoherra Ilkka Wiion numerosta 050-349 1126.

 

Jos seurakuntalainen kaipaa papin tai diakonin tapaamista, niin se on edelleen mahdollista, kunhan maskin käytöstä, etäisyydestä ja käsihygieniasta huolehditaan.

 

Toiminta:

 

Normaalia viikoittaista ryhmätoimintaa ei tällä hetkellä järjestetä. Vain päiväkerhot toimivat kuten ennenkin.

 

Jumalanpalvelus: Jumalanpalvelus lähetetään äänitettynä internetissä seurakunnan omalla youtube-kanavalla.

Pyydä läheisiltäsi apua lähetyksen löytämiseksi!  Muistakaa myös tv- ja radiojumalanpalvelusten mahdollisuus!

Yksityinen ehtoollisen vietto on edelleen mahdollista.

 

Kirkolliset toimitukset

 

Hautaan siunaamisten, kasteiden ja vihkimisten osalta noudatetaan annettuja 10 hengen kokoontumisrajoituksia. Ne voidaan suorittaa kirkossa, mutta pappi ja kanttori eivät osallistu mahdollisesti myöhemmin järjestettäviin perhejuhliin. Tällä hetkellä seurakuntataloa ei vuokrata juhlatilaisuuksia varten.


 

 

1.11. päivitetyt ohjeet

 

Tervetuloa kirkkoon ja tilaisuuksiin. Humppilan kirkkoon sopii max. 200 h ja seurakuntatalolle turvavälein 40 h, myös ehtoollista vietetään.
​​​​​​​Jatkamme pian striimauksia kirkosta.

 

​​​​Noudatamme turvaohjeita, turvavälejä ja tarvittaessa voi käyttää maskia. Suositamme oman maskin ja virsikirjan ottamista mukaan, mutta seurakunnan tiloissa niitä on myös saatavilla. Myös käsidesi on käytössä. Tulethan vain terveenä paikalle!

 

Messua koskien: Liturgiaan valitaan lyhyet virret. Kolehdin kantajille suositellaan maskin käyttöä tai se toteutetaan viemällä kolehti koriin. Ehtoollinen toteutetaan niin, että jakajat pesevät kädet sakastissa, desinfioivat kätensä ennen ehtoollisliturgiaa, liturgian aikana jakajilla on visiiri, jakamissanat sanotaan kaikille yhteisesti ehtoollisliturgian lopuksi ja sen jälkeen jakajat siirtyvät kuorikaaren eteen, kun ehtoolliselle tulevat etenevät jonossa jakopaikalle 1,5 m välein. Viini nautitaan  kertakäyttöpikareista.

 

 

Kapitulin ohjeet 1.6.2020 alkaen Humppilassa

Jumalanpalvelus

- kirkkoon tulijoiden määrä 50-500 henkeä, kunhan turvamääräyksistä huolehditaan

- kirkkoon tullessa joka ovelle laitetaan käsidesipullo 

- kirkkoon tulijoiden tulee istua n. puolentoista metrin päässä toisistaan, paitsi perhekunnat

- kolehti kerätään pitkillä haaveilla 

- ehtoollisen jaossa ihmiset tulevat paikalle turvavälin kanssa ja ovat alttaripöydän ääressä metrin päässä toisistaan

- ehtoollisen jakajat pesevät kädet ennen messua ja huuhtelevat ne ennen jakoa vielä käsidesillä

- viini kaadetaan seurakuntalaisen pitämään pikariin ja leivästä pappi pitää kiinni mahdollisimman vähän jakaessaan sitä