Uutislistaukseen

Humppilan kirkko 100-vuotta

EU tuki vahvasti Humppilan seurakunnan taideprojektia

Kirkko 100v-taidehankinta

Humppilan kirkko täytti 100 vuotta toukokuussa 2022. Kirkon juhlavuoden kunniaksi lähdettiin suunnittelemaan taitelijaprofessori Heljä Liukko-Sundströmin toteuttaman taideteoksen hankintaa kirkkotilaan. Lounaplussa –toimintaryhmän myöntämän rahoituksen turvin tämä hankinta päästiin toteuttamaan.

EU:n rahoitusosuus oli tukipäätöksestä 11 340€. Teoksen omarahoitus toteutui Humppilassa järjestetyn juhlavuoden onnittelukeräyksen kautta. Kiitämme sydämellisesti kaikkia lahjoittajia ja hankkeessa mukana olleita!

Kirkossa on nyt kaksi isoa keramiikkateosta ”Ukraina” ja ”Kastetilaisuus kirkossa”, sekä seitsemän kynttilälampettia takaseinällä, nimeltään Enkelivartio. Nämä jäävät kirkkoon pitkäaikaiseksi muistoksi tämän aikakauden tekemisestä ja sukupolvista. Teosten julkistamisen jälkeen seurakuntaan on tullut pyyntöjä erilaisilta vierailijaryhmiltä päästä näkemään taideteoksia. Hankkeen yhtenä tavoitteena ollut maaseudun kiinnostuksen lisääminen ja paikallisen tietotaidon esiintuominen ovat tältä osin onnistuneet erinomaisesti.

 

 

26.5.2023 10.13