Tiedote

Humppila-Jokioinen-Ypäjä-ohjausryhmä

7.11.2023

Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän seurakunnissa on keskusteltu erilaisissa yhteyksissä seurakuntien liitosmahdollisuudesta. Seurakunnat valitsivat Humppila-Jokioinen-Ypäjä-ohjausryhmään jäsenet yhteisen liitosaloitteen valmistelua varten. Tuomiokapitulin edustajina ohjausryhmässä ovat lääninrovasti Esa Löytömäki ja asiantuntija Mika Piittala.

Ohjausryhmä selvittää, tukisiko mahdollinen seurakuntaliitos toiminnan turvaamista, henkilöstön hyvinvointia sekä talouden riittävyyttä.

Humppila-Jokioinen-Ypäjä -ohjausryhmä on kokoontunut ensimmäisen kerran Humppilassa 7.11.2023. Ensimmäisen kokouksen tarkoituksena oli ohjausryhmän jäseniin sekä seurakuntiin tutustuminen.

Kokouksessa valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi lääninrovasti Esa Löytömäki ja sihteeriksi Jenni Kaseva. Lisäksi käytiin lähetekeskustelua seurakuntien toiveista mahdollisen seurakuntaliitoksen jälkeen.

Jatkossa ohjausryhmä selvittää seurakuntien näkökulmat ja huomiot seurakuntajaon muuttamisen edellytyksistä. Ensimmäisenä askeleena muodostetaan kolme näkökulmaryhmää, jotka luottamushenkilöiden ohjauksessa laativat SWOT-analyysin seuraavaan ohjausryhmän kokoukseen. Ohjausryhmä myös kuulee seurakuntalaisia, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Seurakuntalaisten kuulemistilaisuudet järjestetään alkuvuodesta.

Ohjausryhmä tulee kokoontumaan neljästä kuuteen kertaa. Käytyjen neuvottelujen perusteella ohjausryhmä muodostaa kantansa kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen käsittelyä varten.

Seuraava kokous on Ypäjällä 11.12.2023 klo 16.00.

Tiedote 30.8.2023

Seurakunnat neuvottelevat liitoksesta Lounais-Hämeessä

Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän seurakunnat ovat neuvotelleet yhdistymisestä. Niiden on tarkoitus perustaa ohjausryhmä liitosneuvotteluja varten. Jokainen seurakunnan kirkkoneuvosto nimeää kolme johtavaa luottamushenkilöä, henkilöstön edustajan ja johtavat viranhaltijat ohjausryhmään. Mukana ohjausryhmässä ovat erityisasiantuntija Mika Piittala sekä lääninrovasti Esa Löytömäki kokoonkutsujana.

Ohjausryhmän tehtävä on valmistella yhteinen liitosaloite, jonka jokainen seurakunta voi halutessaan hyväksyä. Mahdollinen hyväksytty aloite etenee hiippakunnan tuomiokapituliin lausunnon kautta kirkkohallitukseen päätettäväksi.

Ohjausryhmä kokoontuu ainakin neljä kertaa valmistelua varten. Työskentely aloitetaan marraskuussa kirkkoneuvostojen kokousten jälkeen. Tavoitteena on varmistaa seurakunnallinen toiminta sekä vahvistaa työtä ja työntekijöiden jaksamista.

Seurakuntalaisille järjestetään joka seurakunnassa tiedotustilaisuus vielä syksyllä. Myös työntekijöitä on mukana keskusteluissa. Myöhemmin on lisää tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia. Seurakuntien nettisivuilla on myös tietoa neuvottelujen etenemisestä.

Edetessään liitos voisi toteutua aikaisintaan vuoden 2025 alusta.

Lisätiedot: lääninrovasti Esa Löytömäki

Pekka Simojoki ja Sami Asp Humppilan kirkossa

Konsertti- ja tarinailta

Gospel-muusikot Pekka Simojoki ja Sami Asp esiintyvät Humppilan kirkossa, tiistaina 23.1.2024 klo 18.

Konsertissa kuullaan Pekan uudempia ja vanhempia lauluja, mm. tuttuja riparilauluja.

Konserttiin on vapaa pääsy

Tervetuloa!

Yhteistyössä Humppilan seurakunta ja Humppilan kunta

Pekka Simojoki

PEKKA SIMOJOKI on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 700.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös virsikirjasta löytyy heidän laulujaan. Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat Afrikkalainen gospelmessu, Liekit-musikaali, Meidän Messu, Hiljaisuuden messu sekä koululaisten Jumis-laulut. Pekka Simojoki on tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat Alabasteri, Ruacana Band, Jakaranda -kuoro sekä viime vuonna 30 vuotta täyttänyt gospel-rock-yhtye Exit. Tällä hetkellä hän johtaa myös Riihimäkeläistä EtCetera -kuoroa. Hän on eri kokoonpanojen kanssa tehnyt yli 80 konserttivierailua maamme rajojen ulkopuolelle kaikissa maanosissa.

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa yli 70 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Hän on saanut useita kultalevyjä, yhden platinalevyn sekä useita tunnustuksia ja palkintoja. Tuorein kultalevy on suositun Ylistys-CD:n pohjalta koottu englanninkielinen Nordic Praise- CD. Siitä on myös ilmestynyt mm. arabian ja farsinkieliset versiot. Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu myös 10 eri kielellä, mm. venäjäksi ja arabiaksi. Siitä on ilmestynyt myös eestin- ja arabiankieliset versiot. Häneltä on julkaistu myös pari kirjaa sekä useita nuottikirjoja. Simojoen tuoreimmat julkaisut ovat Exit yhtyeen juhlalevy ”3.0” ja tarinakirja ’Keikkamiehen hartauskirja’.

Pekka Simojoki esiintyy myös trubaduurina vieraillen ahkerasti seurakunnissa, kouluissa, leireillä ja tapahtumissa. Erityisesti hänen ideoimansa Majatalo -illat ovat saaneet suuren suosion seurakunnissa ympäri maan. Hän on ollut myös useita kertoja Kirkolliskokousedustajana.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla toimien freelancer-muusikkona.

Elise Hartonen
Kirkkopellontie 1