Tiedote

Humppila-Jokioinen-Ypäjä-ohjausryhmä

7.11.2023

Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän seurakunnissa on keskusteltu erilaisissa yhteyksissä seurakuntien liitosmahdollisuudesta. Seurakunnat valitsivat Humppila-Jokioinen-Ypäjä-ohjausryhmään jäsenet yhteisen liitosaloitteen valmistelua varten. Tuomiokapitulin edustajina ohjausryhmässä ovat lääninrovasti Esa Löytömäki ja asiantuntija Mika Piittala.

Ohjausryhmä selvittää, tukisiko mahdollinen seurakuntaliitos toiminnan turvaamista, henkilöstön hyvinvointia sekä talouden riittävyyttä.

Humppila-Jokioinen-Ypäjä -ohjausryhmä on kokoontunut ensimmäisen kerran Humppilassa 7.11.2023. Ensimmäisen kokouksen tarkoituksena oli ohjausryhmän jäseniin sekä seurakuntiin tutustuminen.

Kokouksessa valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi lääninrovasti Esa Löytömäki ja sihteeriksi Jenni Kaseva. Lisäksi käytiin lähetekeskustelua seurakuntien toiveista mahdollisen seurakuntaliitoksen jälkeen.

Jatkossa ohjausryhmä selvittää seurakuntien näkökulmat ja huomiot seurakuntajaon muuttamisen edellytyksistä. Ensimmäisenä askeleena muodostetaan kolme näkökulmaryhmää, jotka luottamushenkilöiden ohjauksessa laativat SWOT-analyysin seuraavaan ohjausryhmän kokoukseen. Ohjausryhmä myös kuulee seurakuntalaisia, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Seurakuntalaisten kuulemistilaisuudet järjestetään alkuvuodesta.

Ohjausryhmä tulee kokoontumaan neljästä kuuteen kertaa. Käytyjen neuvottelujen perusteella ohjausryhmä muodostaa kantansa kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen käsittelyä varten.

Seuraava kokous on Ypäjällä 11.12.2023 klo 16.00.

Tiedote 30.8.2023

Seurakunnat neuvottelevat liitoksesta Lounais-Hämeessä

Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän seurakunnat ovat neuvotelleet yhdistymisestä. Niiden on tarkoitus perustaa ohjausryhmä liitosneuvotteluja varten. Jokainen seurakunnan kirkkoneuvosto nimeää kolme johtavaa luottamushenkilöä, henkilöstön edustajan ja johtavat viranhaltijat ohjausryhmään. Mukana ohjausryhmässä ovat erityisasiantuntija Mika Piittala sekä lääninrovasti Esa Löytömäki kokoonkutsujana.

Ohjausryhmän tehtävä on valmistella yhteinen liitosaloite, jonka jokainen seurakunta voi halutessaan hyväksyä. Mahdollinen hyväksytty aloite etenee hiippakunnan tuomiokapituliin lausunnon kautta kirkkohallitukseen päätettäväksi.

Ohjausryhmä kokoontuu ainakin neljä kertaa valmistelua varten. Työskentely aloitetaan marraskuussa kirkkoneuvostojen kokousten jälkeen. Tavoitteena on varmistaa seurakunnallinen toiminta sekä vahvistaa työtä ja työntekijöiden jaksamista.

Seurakuntalaisille järjestetään joka seurakunnassa tiedotustilaisuus vielä syksyllä. Myös työntekijöitä on mukana keskusteluissa. Myöhemmin on lisää tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia. Seurakuntien nettisivuilla on myös tietoa neuvottelujen etenemisestä.

Edetessään liitos voisi toteutua aikaisintaan vuoden 2025 alusta.

Lisätiedot: lääninrovasti Esa Löytömäki

Naistenpäivä - Naiset ilon lähteellä

Tervetuloa kaikenikäiset naiset Naistenpäivään - Naiset ilon lähteellä lauantaina 9.3. klo 12-17.

IMG-20240212-WA0000.jpg

Naistenpäivä - Naiset ilon lähteellä la 9.3 klo 12-17 seurakuntatalolla.

Tervetuloa kaikenikäiset naiset ILON LÄHTEELLE Humppilan srk:n seurakuntatalolle! Hetki omaa aikaa, yhteyttä, rohkaisua ja hemmottelua: kasvopuhdistus, kasvohoito ja käsihoito yrtti-ja luonnonkosmetiikan tuotteilla. Tuotearpajaiset.

Päivä alkaa klo 12 runsaalla brunssilla, luento aiheesta KOHTI ILOA ratkaisukeskeinen terapeutti Marjaana Yli-Krekola. Kuulemme myös Debora-työstä, joka tukee hädänalaisia naisia maailmalla.

Mahdollisuus myös tukea yhteisvastuuta, joka auttaa tänä vuonna yksinäisiä ja vailla koulutusta olevia nuoria Suomessa ja maailmalla.

Brunssin hinta 15 €, maksu käteisellä.

Tarjoilun vuoksi ilmoittautuminen, myös ruoka-aineallergiat, viimeistään ti 27.2 diakoni Elise Hartonen elise.hartonen@evl.fi, p. 050 3310  977/jätä viesti.

12.2.2024 13.44